Nederlands  Engels  Duits


Erik Broekhuizen

Geboorte datum: 
Woonplaats: Rijnsburg
Ervaring:  Fiets nu ongeveer 7 jaar. In het begin gewoon toeren, laatste jaar begonnen met wedstrijden op clubbanen te rijden.
Kwaliteiten:  Klimmen
Doelstelling:  Dit jaar voor het eerst enkele cyclo's op het programma. Ik wil hier zo goed mogelijk aan de start komen en kijken hoe ver ik kan komen in een heuvelachtige cyclo. Verder wil ik hoger eindigen in de clubwedstrijden die ik fiets. Vorig jaar vaak buiten de top10, wil dit jaar toch proberen enkele keren in de top10 te geraken.

"Ik fiets nu 7 jaar en eigenlijk ben ik ieder jaar een stukje fanatieker geworden. Afgelopen jaar op het punt gekomen om wedstrijden te gaan rijden en uiteindelijk om met een powermeter te gaan fietsen om gerichter te kunnen trainen. Heel wat ingelezen in de materie van training door middel van boeken van coggan e.d. Uiteindelijk blijft het toch lastige materie en is het makkelijker om aan de hand van uitgebreide kennis en ervaring te beginnen.

Ik denk dat trainingsbegeleiding voor een ieder veel te bieden heeft. De uitleg en het inzicht dat je krijgt waarom je iets doet vind ik erg leuk. Een stukje achtergrond bij wat je aan het doen bent maakt het ook makkelijker om trainingen te volgen. Daarbij is een trainingsschema ook een mooie leidraad om nog eens dat boek over trainen uit de kast te pakken en dit keer beter te begrijpen. De kennis die je opdoet maakt het ook leuker om je rit zelf eens goed te bekijken.

Uiteindelijk ga je op een effectieve manier werken aan verbetering. Als ik kijk naar hoe ik voorheen trainde en hoe ik nu gericht naar een doel toe werk is dat echt een wereld van verschil. De trainingen zijn een stuk gevarieerder wat het ook leuk maakt om op de fiets te stappen. De verhouding tussen intensief trainen, rustige duur trainen en op de juiste momenten rust zorgen ervoor dat je altijd klaar bent voor een volgende training/impuls en in vorm tijdens de gestelde doelen. Al met al ben ik erg blij dat ik de stap heb gezet om trainingsbegeleiding te nemen en kijk enorm uit naar het seizoen."

Gelezen 1176 keer
Pin it