fbpx
 Deze pagina afdrukken

Merijn Heijne

Geboorte datum: 05-09-1971
Woonplaats: Utrecht (Nederland)
Ervaring: sinds 2011 op de racefiets in binnen- en buitenland
Kwaliteiten: lange één- of meerdaagse tochten met veel hoogtemeters
Doelstelling: In algemene zin: mezelf blijven verbeteren op de fiets.
Website: www.mapmeisters.com

"In juli 2012 fietste ik voor het eerst een echte berg op, de Mont Ventoux. Mooi weer, weinig wind, prachtige omgeving, ik was direct verliefd op fietsen in de bergen. Dat jaar begon ik voor mezelf wat gerichter te trainen. In de praktijk betekende dit vooral veel fietsen in Utrecht en wijde omgeving, van tegenwind op de Lekdijk tot klimmen op de Utrechtse Heuvelrug.

Bij mijn club CS030 in Utrecht trainen we als groep(en) al gericht voor onder meer diverse cyclo’s, maar daarnaast was ik ook op zoek naar meer persoonlijke begeleiding. Eind 2016 ben ik begonnen met de wekelijkse trainingsschema’s van Alan. Vooraf hebben we enkele duidelijke hoofddoelen bepaald om gestructureerd naar toe te werken.

Ik vind vooral het fietsen zelf heel leuk, ik geniet van buiten zijn op de fiets op binnen- en buitenland. Daar steek ik graag veel vrije tijd in. Om mezelf te blijven verbeteren - ik heb het gevoel dat dat nog steeds kan - werk ik graag met de ervaring en expertise van Alan als externe trainer. Om te sparren, om de beschikbare tijd zo goed mogelijk te benutten. Om inspanning en rust in de juiste verhouding te mixen en wekelijks feedback te krijgen op mijn trainingen en tochten. Ik ervaar de communicatie met Alan hierbij als direct en prettig.

“The proof of the pudding is in the eating”, zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen. Vrij vertaald: (m)eet het en je weet het. Sinds begin 2017 train ik met een power meter om nóg beter inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten. Op basis van een inspanningstest zijn m’n vermogenszones bepaald en daar train ik nu mee. Ik voel me fit, merk progressie en heb veel plezier in het fietsen, alleen en met anderen. Wat dit voor komend seizoen gaat brengen, dat zullen de komende maanden gaan uitwijzen."

Gelezen: 862 keer Laatst aangepast op woensdag 25 april 2018 17:50
Vind je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden!