Nederlands  Engels  Duits


René Michel

Geboorte datum: 27-12-1981
Woonplaats: Kerkrade
Ervaring: 12 jaar
Kwaliteiten: Lange klimmen in de Alpen
Doelstelling: ötztaler radmarathon onder de 9 uur finishen.
Website: René Michel

"Ik fiets al ongeveer 15 jaar en heb altijd maar doelloos en zonder structuur getraind. Sinds begin 2013 train ik alleen nog via de schema’s van Alan. In het begin was het even wennen, maar als je eenmaal snapt hoe het werkt ga je er pas echt de vruchten van plukken. Met name omdat ik erg veel doorzettingsvermogen heb, ben ik hier een heel stuk mee vooruit gekomen. Van de 100 trainingen die ik van Alan krijg, werk ik er zeker 98 volgens schema af. Ik rij het liefst bergop, des te langer de klim, des te beter. Door de jaren heen al heel veel cols gereden, met name in Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Ook heb ik al de nodige Cyclo’s zoals La Marmotte, Dolomieten Marathon, TBT, Amstel/Limburgs Mooiste en de Steven Rooks Classics kunnen rijden. Sinds begin 2014 rij ik met een vermogensmeter, ideaal om optimaal te klimmen. De beperkende factor is bij mij helaas de tijd. Ik werk fulltime en wordt ook verwacht af en toe eens een avond thuis te zijn. Een schema van 20 uur per week is dan soms een hele opgave!

"In 2013 was mijn doel een van de zwaarste Cyclos in Europa, de Ötztaler Radmarathon (238km, 5500hm) te finishen. Dat lukte ook, zonder problemen. In 2014 dan nog een poging, nu was het doel onder de 10 uur te finishen. Met een tijd van 9:09 uur was ik uiteraard erg tevreden! Mijn doel voor dit jaar is wederom de Ötztaler, nu echter onder de 9 uur. Eind van afgelopen zomer lag mijn omslagpunt op ongeveer 4,3 Watt/kg, dat hoop ik de komende maanden nog een stuk richting de 5,0 Watt/kg te krijgen."

"Ik ben er van overtuigd dat professionele trainingsbegeleiding iedere tourfietser een heel stuk vooruit kan brengen. Niet voor niet beschikt elke prof tegenwoordig over tenminste 1 coach en elke trainingsrit wordt tot in de puntjes geanalyseerd. Wie bereidt is om z’n manier van fietsen te veranderen en een beetje doorzettingsvermogen heeft, kan een heel eind komen!"

Gelezen 2319 keer
Pin it

Gerelateerde items

  • Opnieuw toptijden bij Ötztaler Radmarathon

    Maandag 29 augustus 2016. René Michel is er wederom in geslaagd om een toptijd neer te zetten bij de Ötztaler Radmarathon in het Oostenrijkse Sölden. Dit jaar finishte René de tocht van 238km met 5500 hoogtemeters in een tijd van 8 uur en 32 minuten. René eindigde bij de mannen als 376ste en was daarmee de 8ste Nederlander. Thierry Sollie eindigde zijn eerste Ötztaler Radmarathon in een knappe tijd van 11 uur en 18 min.

  • Inspanningstest René laat weer grote verbetering zien

    Vrijdag 8 mei 2015. In zijn voorbereiding op de Ötztaler Radmarathon die plaatsvindt op 30 augustus heeft René een goede inspanningstest afgelegd. Afgelopen jaar boekte René al een grote progressie en wist toen deze tocht over 238km in 9 uur en 9 min af te leggen.

  • René verbeterd zich op Ötztaler Radmarathon

    Zondag 31 augustus 2014 René Michel heeft bij zijn tweede deelname aan de Ötztaler Radmarathon in Oostenrijk zijn tijd van afgelopen jaar ruim verbeterd. Waar hij afgelopen jaar ruim boven de 10 uur over de 238Km deed, haalde hij nu de finish in 9 uur en 9 min.