Nederlands  Engels  Duits

donderdag, 01 januari 2015 16:09

Laatste cyclocross van 2014

Geschreven door 

Woensdag 31 december 2014. Onder zware omstandigheden heeft in Bocholtz de twaalfde cross in het Limburg cross klassement plaatsgevonden. Er was veel modder op het parkoers, waardoor een groot deel van de ronde lopend afgelegd moest worden. Ondanks de zware omstandigheden leverden Lino Colombo, Etiënne Korff en Joaquim Boels goede prestaties.

Lino Colombo behaalde uiteindelijk een derde plaats bij de Masters. Omdat Lino niet alle wedstrijden in het Limburg cross klassement fietst was zijn startpositie niet optimaal. Na de eerste ronde kwam hij als derde door, maar er was al een gat naar de eerste twee. Vervolgens kwamen nog twee concurrenten van Lino, terug om te strijden voor de derde plaats. Één van die concurrenten was Belkin ploegleider Nico verhoeven. Enkele ronden was er een mooie strijd voor de derde plek. Nico Verhoeven moest opgeven en in de laatste ronden reed Lino weg van zijn laatste concurrent om de derde plaats.

Etiënne Korff verstevigd zijn positie in het klassement

Voor Etiënne was het een lastige koers. Het hoogte verschil in de ronde zou eigenlijk in zijn voordeel moeten zijn, maar door de modder kon er op de klim niet gefietst worden. Bij de verkenning van het parkoers een paar dagen eerder had het gevroren en was de ondergrond hard genoeg om te fietsen.

Door het vele lopen had Etiënne het zwaar onderweg. Daarnaast kreeg hij een lekke band op een ongunstig moment. Uiteindelijk eindigde Etiënne op een 13de plaats. Hij verstevigde hiermee wel zijn 7de plaats in het klassement bij de Masters en verloor hij slechts 1 punt op de nummer 6. Het verschil met de nummer 6 is nu 10 punten, terwijl hij 27 punten voorsprong heeft op de nummer 8 in het klassement.

Joaquim Boels toont karakter

Bij de amateurs stond Joaquim Boels niet geheel fit aan de start. Hij toonde wel karakter door de zware koers uit te rijden en haalde daarom op het einde nog enkele concurrenten in die veel te hard waren gestart. Ondanks dat Joaquim niet alle wedstrijden in het Limburg cross klassement heeft gereden deed hij goede zaken voor het klassement waarin hij naar de 9de plaats klom.

Zondag 4 januari 2015 staat de volgende wedstrijd in het Limburg cross klassement weer op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden in Landgraaf.

 

Gelezen 2165 keer
Pin it