Nederlands  Engels  Duits

maandag, 05 januari 2015 10:33

Goede resultaten in de week voor de nationale kampioenschappen: Lino wint

Geschreven door 

Zondag 4 januari 2015. Het eerste cross weekend van 2015 is zeer goed verlopen. Een week voor de nationale kampioenschappen hebben meerdere crossers laten zien klaar te zijn voor komend weekend. Lino Colombo reedt zelfs naar de winst bij de cross in Landgraaf.

Net als in Bocholtz was er veel modder op het korte parkoers in Landgraaf, dit maakte deze ronde erg technisch. Het verschil bij de Masters werd al snel gemaakt. Na twee ronden reden Pacal Alleleijn en Lino Colombo weg van de anderen. Ondanks dat Pascal twee ronden achter elkaar na de balken verstrikt raakte in het lint en onderuit ging, leek het er in de laatste ronde op dat een eindsprint de beslissing zou brengen.

Na zijn derde plaats op oudejaarsdag in Bocholtz heeft Lino in Landgraaf laten zien dat zijn vorm goed is. Op een technisch stuk in de finale van de race wist hij zijn tegenstander achter zich te laten en reed alleen naar de finish.

Etiënne Korff heeft weer pech

De vorm van Etiënne is erg goed, alleen deze week was het een derailleur hem dwarszat. Lange tijd reed hij voor de 5de plaats bij de Masters, maar doordat zijn derailleur afbrak moest hij zeker 800m met zijn fiets te voet afleggen. Uiteindelijk wist Etiënne toch nog 9de te worden. Hiermee steeg hij in het Limburgs cross klassement naar de 6de plaats.

Net geen podium voor Joaquim

Joaquim reed dit weekend een dubbel programma. Op zaterdag reed hij zeer goed in de KNWU cross in Sint-Michielsgestel waar hij bij de amateurs op de 17de plaats eindigde. Een dag later reed hij de cross in Landgraaf waar hij lange tijd kon aanhaken bij de eerste 6.

Uiteindelijk werd Joaquim 4de door John de Schutter in de laatste ronde te verslaan. Voor Joaquim , die dit seizoen voor het eerst bij de amateurs mag uitkomen, was dit al de derde keer dat hij net naast het podium belande bij de Limburgse cross wedstrijden. Komend weekend zal Joaquim met een goed gevoel naar het Nederlands Kampioenschap cyclocross afreizen.

Bij de Junioren reed Mario Poldervaart in Sint-Michielsgestel naar de 16de plaats. Mario rijdt net als Joaquim volgende week het Nederlands Kampioenschap in Veldhoven.

Einar Steegmans moest de cross in Zonhoven (België) verlaten nadat iemand in zijn rug was gereden. Komend weekend gaat Einar van start in het Belgisch Kampioenschap in Erpe-Meren.

Gelezen 1862 keer
Pin it