Nederlands  Engels  Duits

maandag, 11 mei 2015 12:15

Mario Poldervaart presteert zeer goed in Bergomloop

Geschreven door 

Maandag 11 mei 2015. In het weekend van 9 en 10 mei werden er zeer goede prestaties neergezet door de wielrenners die trainen bij Alan Smeets Training. Bij de junioren haalde Mario Poldervaart net geen top tien in de Bergomloop en Einar  Steegmans reed een goede koers in het Euregio Mediaan Klassement. Bij de amateurs haalde Janco weer een top 10 klassering.

In Simpelveld stond de zware Bergomloop op het programma voor de junioren. Een zware koers over 78 km en 1300 hoogtemeters. Iedere ronde moest de nieuwe Hulst beklommen worden, een langere klim met een maximaal stijgingspercentage van 12%. Mario kon de besten goed volgen. Er waren diverse kopgroepen, maar de grote groep bleef altijd dichtbij. Tegen het einde van de race werd deze groep steeds kleiner. Uiteindelijk reden er in de laatste ronden twee renners weg en sprintte de uitgedunde groep voor de 3de plaats. Mario eindigde net buiten de top tien.

Einar Steegmans reed in Kerniel zijn tweede wedstrijd op de weg. Op een glooiend parkoers eindigde hij in het peloton maar heeft zich niet meer met de sprint bemoeid. Ook in deze koers eindigden enkele renners met een hele kleine voorsprong.

Janco rijdt al enkele weken erg sterk. Op een nat parkoers werd hij zaterdag 9de in het criterium in Hardenberg.

Gelezen 2096 keer
Pin it