Nederlands  Engels  Duits

vrijdag, 09 mei 2014 12:14

Etiënne Korff 2de op district kampioenschap tijdrijden

Geschreven door 

Donderdag 8 mei 2014. Tijdens de district kampioenschappen tijdrijden is Etiënne Korff tweede geworden in de categorie Masters 30+. Op het zeer lastige heuvelachtige circuit in Ransdaal probeerde Etiënne ook zijn beste tijd te verbeteren. Door de stormachtige omstandigheden is dit helaas niet gelukt.

In de voorbereiding op deze tijdrit hebben we de Wattages van afgelopen jaar geanalyseerd en deze proberen te optimaliseren om de tijdrit nog sneller af te werken. Een aantal dagen voor de tijdrit heeft Etiënne het parkoers op 90% van zijn kunnen afgewerkt en benaderde al bijna zijn beste tijd. Helaas waren tijdens de race de omstandigheden erg slecht, dus kon Etiënne zijn tijd niet verbeteren. In de slotklim kreeg Etiënne ook nog eens te maken met een lekke band. Er was geen mogelijkheid om nog van wiel te wisselen.

“Ik reed na de laatste bocht lek en kon de slotklim niet volle bak oprijden terwijl ik wel degelijk power over had. Goed gestart, niet te gek wel enorm veel wind wat het moeilijk maakte de juiste cadans te vinden. Kortom ik ben tevreden over hoe het ging.”

 

Gelezen 1626 keer
Pin it