Nederlands  Engels  Duits

maandag, 28 april 2014 12:20

11de plaats Jelle Vanendert in Luik Bastenaken Luik

Geschreven door 

Maandag 28 april 2014. Dennis en Jelle Vanendert hebben weer uitstekend gepresteerd. In Luik Bastenaken Luik werd Jelle uiteindelijk 11de en heeft Dennis zich tot diep in de finale van voren laten zien.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van 6 man met Bono, Jacobs, Koch, Lang, Minnaard en Venter. Zij kregen meer dan een kwartier voorsprong, terwijl in het peloton Sander Armée voor Lotto-Belisol controleerde. De kopgroep hield lang stand waardoor er in het peloton hard gekoerst werd. Op la Redoute had de kopgroep nog een voorsprong van twee en een halve minuut.

Op de Côte des Forges kwamen de eerste aanvallen, ook Dennis Vanendert sprong mee. Deze ontsnapping werd echter snel teruggehaald door het peloton. Ook Jelle Vanendert reed goed mee vooraan en probeerde constant een aanval te plaatsen. Arredondo en Pozzovivo lukte het om enige voorsprong te nemen.

De twee koplopers werden op 11 kilometer van de finish ingerekend. Op de Côte de Saint-Nicolas probeerde Pozzovivo het opnieuw samen met Caruso. Ze werden pas in de laatste kilometer ingerekend. Daniel Martin, de winnaar van afgelopen jaar, leek dit jaar ook weer te gaan winnen, maar kwam in de laatste bocht zeer ongelukkig ten val. Simon Gerrans finishte uiteindelijk als eerste gevolgd door Valverde en Kwiatkowski. Jelle werd 11de op 8 seconden.

Jelle Vanendert via Lotto-Belisol: "Ik ben tevreden met dit resultaat, ik heb er alles aan gedaan om een zo goed mogelijk resultaat na te streven. In de finale trachtte ik weg te springen, maar je moet de juiste renners met je meekrijgen. Er werd niet direct samengewerkt toen ik een ontsnapping op gang probeerde brengen en daarachter werd niet even geaarzeld. Ik ben niet zo explosief als Gerrans, Gilbert of Valverde. Het was mijn intentie om voor de slotklim naar Ans met een groepje van mijn type renners weg te raken. Vanaf La Roche-aux-Faucons heb ik aanvallend gekoerst. Ik nam wel tot zeven keer toe het initiatief. Jammer genoeg kon geen enkele poging standhouden."

"De kopgroep had tot boven de vijftien minuten voorsprong. Dat zorgde ervoor dat de koers langer gesloten bleef in het peloton, maar het tempo werd gestaag de hoogte ingejaagd en dat maakte het onmogelijk de koers vroeg open te breken. Het werd een afvallingskoers. Ik ben alleszins heel tevreden met mijn prestaties in de Ardennenklassiekers. Ik heb hier heel hard naartoe geleefd. Ik ben blij dat ik mooie resultaten heb neergezet. Met de ploeg ga ik nu bespreken wat mijn volgende doelen worden."

 

Gelezen 1578 keer
Pin it