Nederlands  Engels  Duits

donderdag, 24 april 2014 12:22

Jelle Vanendert 6de in Waalse Pijl

Geschreven door 

Donderdag 24 april 2014. Jelle Vanendert reed ook erg sterk in de Waalse Pijl, op de Muur van Huy behaalde hij een zesde plaats. Alejandro Valverde won voor Daniel Martin en Michal Kwiatkowski. Dennis Vanendert had een lastige dag door een valpartij.

Na de Amstel Gold Race waren er twijfels bij Jelle over zijn knie. In de Amstel was zijn knie vervelend geraakt, wat in de dagen erna nog voor veel pijn zorgde. Ondanks de pijn aan de knie had Jelle weer een hele goede dag.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van drie renners, Jonathan Clarke, Ramunas Navardauskas en Preben Van Hecke. Deze kopgroep kreeg net als in de Amstel Gold Race een serieuze voorsprong, die opliep tot maximaal 8 min 45.

Dennis Vanendert kwam al vroeg in de koers ongelukkig ten val en ondervond hier de hele dag last van. Hij heeft tot de finale nog goed voor zijn ploeggenoten kunnen werken. Tijdens de tweede beklimming van de Muur van Huy zat hij iets te ver naar achter en verloor met een gedeelte van het peloton wat tijd. Vooraan leverde Tim Wellens goed werk voor de ploeg.

De beslissing viel op de laatste beklimming van de Muur van Huy. Jelle zat heel goed voorin geplaatst en viel aan op 300 meter van de finish. Alles licht heel dicht bij elkaar en kan Jelle heel erg tevreden zijn met zijn zesde plaats.

 

Gelezen 1608 keer
Pin it